Снимвка: PexelsСлънчево време с температури до 21 градуса в утрешния ден,

...
Снимвка: PexelsСлънчево време с температури до 21 градуса в утрешния ден,
Коментари Харесай

Слънчево време с температури до 21 градуса в утрешния ден

Снимвка: Pexels

Слънчево време с температури до 21 градуса в утрешния ден, сочи прогнозата на синоптиците.

Днес стоплянето в страната продължи. Максималните температури са най-вече сред 15 и 20 градуса, а най-хладно остана на морския бряг и най – към този момент по южното крайбрежие – в Бургас - 13 градуса, в Ахтопол - 11.

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно. В източните региони ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 6°, по-ниски в обособени котловини, където ще има условия за слани.

Утре ще бъде слънчево и още малко по-топло, спрямо през днешния ден, с оптимални температури сред 16° и 21°, още веднъж по-ниски по Черноморието – сред 12° и 15°. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

И в планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Температурите и там ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред 5 и 10 градуса.

Слънчево ще бъде и на следващия ден в по-голямата част от Европа, в това число и съвсем на всички места на Балканите. С превалявания от дъжд ще бъде в Германия и в Швейцария, където ще има и гръмотевични стихии.

У нас, в петък ще бъде още по-топло и към момента най-вече слънчево. В събота облачността ще се усили и ще има региони със следобедни превалявания и гръмотевици, с по-голяма възможност в северозападната половина от страната и в планините.

В неделя се чака внезапно захлаждане, при което по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се примесва и краткотрайно ще минава в сняг. Валежите ще продължат и в понеделник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР